Végzettségek

Aki 2013. szeptember 1-től kezdi meg tanulmányait iskolánkban:

ERDÉSZETI ÉS VADGAZDÁLKODÁSI TECHNIKUSI

 végzettséget szerezhet a sikeres szakmai vizsgát követően!

A régi hagyományokkal és tapasztalatokkal rendelkező iskolák tanulóit – igy a Szegedi Kiss Ferenceseket is szívesen alkalmazzák a szakmában, mivel az elődök már sokszor és megbízhatóan bizonyítottak,

Elsősorban – a kezdeti pár évet követően –

–          kerületvezető erdész

–          kerületvezető vadász

–          hivatásos vadász

–          erdészeti, vadászati és faipari vállalkozó

munkaköröket tudnak betölteni végzett tanulóink.

A fentieken kívül a nemzeti parkok is szívesen alkalmazzák volt diákjainkat és mint ahogy eddig is  bizonyították, az élet legkülönbözőbb területein megállták a helyüket.

Elsősorban a 9. évfolyamokon emelt óraszámban, de későbbi évfolyamokon is foglalkozunk az informatika  elméleti és gyakorlati oktatásával. Önkéntes alapon, iskolai segítséggel ECDL vizsgát tehetnek tanulóink.

Felsőbb évfolyamokon megszerezhetik a traktorvezetői jogosítványt, melyhez az iskola anyagi segítséget nyújt.

A szakmai végzettség megszerzésével tanulóink megkapják a motorfűrész kezelői, közelítő és rakodógép kezelői jogosítványt, valamint könnyebben jutnak fegyvertartási engedélyhez.

Külföldi kapcsolataink – Svédország, Németország révén tanulóink közül többen – 1 héttől 1 hónapig ismerkedhetnek meg ezen országok erdészeti, vadászati tevékenységével. Célunk minél többen szerezzenek nyelvvizsgát – ezt bizonyos mértékben alapítványunk pénzügyileg támogatja.

Skip to content