Rendelet a hagyományos tantermi oktatás felfüggesztéséről


Kedves Tanítványaink!

A Kormány a 1102/2020 (II.14) számú rendeletével határozatlan időre

felfüggesztette a hagyományos tantermi rendszerű oktatást, ugyanakkor intézkedett arról, hogy bevezeti a digitális munkarendet az iskolákban.

Ez azt jelenti, hogy egy-remélhetőleg rövid – ideig nem kell bejárnotok az iskola épületébe, de az oktatás nem szünetel, csak más formában zajlik.

Ez a más forma kezdetben biztosan szokatlan lesz számotokra, de remélem, hogy hamarosan hatékonyan fogja pótolni a tantermi oktatást. Tanáraitok a közeljövőben tájékoztatni fognak benneteket az oktatás új módszereiről. Tartsátok be az utasításokat! A tét az, hogy érvényes tanévet tudjunk magunk mögött. Nem lesz elegendő végig ülni az órákat, megírni elégségesre a dolgozatot!

Feladatokat fogtok kapni, amiket, ha nem teljesítetek, nem tudtok tovább haladni. A tanulás-tanítás folyamata kétszereplős tevékenység: kell hozzá a szorgalmatok és a tanáraitok elhivatottsága is.

Arra kérlek benneteket, hogy miután megörültetek a nem remélt szünetnek, hamarosan az előzőnél nagyobb intenzitással fogjatok munkához, és tanáraitok utasításait maradéktalanul betartva kezdjétek el az egyéni felkészülést. Ehhez a szükséges segítséget megkapjátok, de nem tét nélküli a folyamat, hiszen számonkérésre is sor kerül, a tanárok által kigondolt formában. Mindezekről értesítéseket fogtok kapni az E-Kréta segítségével, a Google-on vagy sms-ben, de természetesen csak akkor, ha ezeket az információs eszközöket használjátok. Osztályfőnökötökkel pontosítsátok az elérhetőségeiteket!

Vigyázzatok magatokra és családtagjaitokra, használjátok ki a rendelkezésetekre álló kereteket, és készüljetek ebben az új formában arra, hogy sikeresen le tudjátok zárni a tanévet!

Tisztelt Szülők!

Új fejezet nyílik együttműködésünkben.

A bevezetésre kerülő új munkarendben tanítványaink, az Önök gyermekei idejük jó részét ismét a szülői ház biztonságában fogják eltölteni. Biztos vagyok abban, hogy az Önök örömére!

A tanulóknak azonban súlyos kötelezettségei vannak, mert csak ezek teljesítése után tudnak év végi bizonyítványt szerezni. Kérem Önöket, hassanak oda, hogy a gyerekek elvégezzék a tanárok által kirótt feladatokat!

Kérem, hogy kérdéseikkel, az osztályfőnököt, illetve az iskola vezetését keressék az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: 06-62-548-931

E-mail:  koronavirus@kissf-szeged.sulinet.hu

Facebook: https://www.facebook.com/kissferencerdeszeti

Szeged, 2020. 03. 16.

Máhig József

Igazgató


Skip to content