Madárkalács készítés


Beköszöntött a december és a hideg idő, megkezdődött a madarak téli etetésének szezonja. Iskolánk Zöld DÖK csapatának egy része (Nagy Martin, Papp Dénes, Török Ádám, és Kis-Rózsa Valentina tanárnő) arra vállalkozott, hogy elkészíti szárnyas barátaink kedvenc téli eleségét. A madaraknak szánt élelem legyártása nem igényelt nagy erőfeszítést, mindössze némi alapanyagra és lelkesedésre volt szükség a csemege előállításához. A diákok munkájának köszönhetően a hűtőnk tele lett, és felkészültünk kis barátaink téli élelemmel való ellátására. Egész télen igyekszünk majd megörvendeztetni a madarakat, és gondoskodni róluk a tavasz beköszöntéig.

Ha más is kedvet kapna az eleséggyártáshoz ne tartsa magát vissza, a madaraknak télen szüksége van segítségre!

Az élelem elkészítéséhez az alábbi receptet használtuk:

Három evőkanál sertészsírt megolvasztottunk, majd elkevertünk benne két bögre kukoricalisztet. Ezek után egy bögrébe forró vizet tettünk, elkevertünk benne egy tasak natúr zselatint és ezt az egészet a zsíros-kukoricalisztes masszához öntöttük, végül belekevertük a madáreleséget (fekete napraforgó, köles, lenmag, dió…). Az elkészült masszát formákba töltöttük, és hűtőben egy éjszakán át állni hagytuk.



 

Skip to content