Íjász bajnokság Kalocsán


A Suli Íjász Bajnokság dél alföldi- és dél dunántúli régióinak versenyét Kalocsán rendezte meg a Sárköz Íjász Egyesület 2019. május. 25-én. Iskolánkból két tanuló indult a megmérettetésen: Fehér Emma a 10/B-ből irányzékos női csigás kadet kategóriában, és Mohai Szabolcs a 12/B-ből, férfi irányzék nélküli tradicionális reflex ifi kategóriában.

A verseny kiváló, napsütéses, enyhén szeles időben zajlott. A különböző korosztályok 10-20-30 és 40 m-re lőttek 80-as, vagy szűkített 80-as lőlapra. Nevezés, és fegyverellenőrzés után 3 gyakorló sorozatot követően 9.30-kor kezdődtek meg az első lövések, és délután 15.30-körül húzták ki az utolsó vesszőt a vesszőfogóból. A versenyzőknek összesen 72 (2x12x3) lövést kellett leadniuk, ami igen komoly fizikai megterhelés és szellemi kihívás! Átszámítva ez annyit jelent, hogy egy 30 font erejű íjjal körülbelül 1080 kg-ot mozgatott meg a versenyző a megmérettetés során! A gyakorló lövésekkel együtt ez a szám jóval magasabb, de ezeket most nem számoltuk bele.

Tanulóink kiválóan helytálltak a verseny során, ennek köszönhetően mind Emma, mind pedig Szabolcs egy-egy ezüstéremmel térhetett haza. Gratulálunk a versenyzőknek, és köszönjük az iskola támogatását!

Kis-Rózsa Valentina
Szakmai elméletet oktató tanár,
gyakorlati oktató


Skip to content