Ökoiskolai Programok a Fenntarthatósági Témahét keretén belül


Iskolánk az idei tanévben is számos rendezvénnyel készült a Fenntarthatósági Témahét keretén belül. A szegedi Tudástárral közösen együttműködve a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium 9/A és 9/B osztályának szervezett szakmai programot Kis-Rózsa Valentina szakmai elméletet oktató tanár, gyakorlati oktató. A csapat tagjai a Tisza-parton álló Árvízi Emlékműtől indultak, és az ártérben különféle vizes élőhelyeket tanulmányoztak.
Az idei évben a Fenntarthatósági Témahét programja magában foglalta a „Te szedd!” kampányban való aktív részvételt is. Csepregi Imre erdőmérnök tanár vezetésével négy osztályunk vett részt a kampányban. Diákjaink a hulladékot az Erdész utca, Közép fasor és Ady Kollégium, valamint iskolánk József Attila sugárúton található fő épületének és csemetekertjének környékéről gyűjtötték össze.
A 13. évfolyamos végzős hallgatóknak Tóth Csaba erdőmérnök tanár tartott tájékoztatót a fenntarthatóság és tartamosság közti különbségekről, valamint a fenntarthatóságnak a vadászattal és erdőgazdálkodással összefüggő kapcsolatáról.
Sprájcer Pál Zoltán az iskolai könyvtár vezetője az Ökoiskolával és a fenntarthatósággal kapcsolatban elérhető könyvek listáját állította össze, és tette elérhetővé a diákok számára.
A szaktanárok az általuk tartott órák keretein belül minden osztályban beszéltek a Fenntarthatósági Témahétről!

Tóth Csaba
témahét koordinátor


Képek a programról!


Skip to content