Környezetvédelmi és pedagógusnapi díjakat adott át Nagy István


Több mint hatvan, saját szakterületén kiváló munkát végző szakember tevékenységét ismerte el Nagy István agrárminiszter a környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából a tárcánál megtartott ünnepségen, Budapesten. Nagy István ismertette a tárca kiemelt környezetvédelmi terveit, bejelentette, hogy megújul a Nemzeti Környezetvédelmi Program. Elmondta, hogy az Európai Unióhoz csatlakozva hazánk is megteszi a jogi intézkedéseket az emberi egészség megóvása érdekében. Az agrártárca vezetője kiemelte, az állami génmegőrzési tevékenységet erősíteni kell, a génmegőrzés és biodiverzitás szakterületeknek nagyobb súlyt kell kapniuk. A nemzeti park igazgatóságok már 14 ezer őshonos magyar háziállatot tartanak, amely stratégiai állami génkészletnek minősül- tette hozzá. Az Agrárminisztérium fenntartásában jelenleg 47 agrár-szakképző iskola működik, több mint 22 ezer diákkal. Nagy István megköszönte a pedagógusok munkáját és megerősítette, az a tárca célja, hogy minél több fiatal szeresse meg az agrárium szépségeit és nemes elhivatottságát, hogy egyre egészségesebb és jobb minőségű élelmiszereket lehessen biztosítani az ország polgárainak.

Iskolánkból az agrárminiszter MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET adott át Tihanyi Klára Margit igazgatóhelyettesnek:

Tihanyi Klára Margit, a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium matematika-fizika-informatika szakos iskolai tanára, pedagógiai igazgatóhelyettese,
kitüntetésben részesült, négy évtizedes kiemelkedő pedagógusi-oktató-nevelő munkásságáért, vezetői tevékenységéért, nyugállományba vonulása alkalmából.

Gratulálunk a tanárnőnek!

Forrás:
kormany.hu

Sprájcer Pál Zoltán

  

Skip to content