XV. Bársony István Országos Ifjúsági Prózamondó Verseny


Iskolánk tanulói május 19-én Balatonszentgyörgyön a Csillagvárban vettek részt a Vadászati Kulturális Egyesület által szervezett “Hagyományos vadászati módok napja” elnevezésű rendezvény keretein belül a hagyományosan minden évben megrendezett Bársony István Országos Ifjúsági Prózamondó Versenyen. A rendezvény és a verseny célja a vadászati kultúra és irodalom népszerűsítése.

Az idei év különleges volt, mivel a korábbiaktól eltérően egy helyett két csapattal szerepeltünk a rendezvényen. Diákjaink vadász írók novelláit mondták el, s felkészülésüket siker koronázta. Csapataink az első, illetve a második helyen végeztek, ezen felül Ragadics Péter (13.a) számára az egyéni első helyezés is beérett idén.

Első helyen végzett csapatunk tagjai voltak: Györgyi Balázs (10.b), Simon Tamás, Ragadics Péter (13.a), míg második helyen a Csóti Viola Katica, Farkas Andrea, Gyarmat Ruben (9.b ) összetételű csapat végzett.
Így sikerült folytatnunk az évekkel ezelőtt megkezdett hagyományt, és újabb kupával, illetve plakettel öregbítettük iskolánk hírnevét.

Bár messzire utaztunk, “kirándulásunk” és a verseny is jó hangulatban telt, s a jövő évi megmérettetésre még jobban összekovácsolta a versenyzőket.

Sajtósné Nagy Katalin
felkészítő tanárSkip to content