Kiss Ferences sikerek az OSZTV-n


Ebben az évben is sikeresek voltak iskolánk végzős diákjai az ország legrangosabb diákok számára meghirdetett erdészeti szakmai versenyén.

Az országos szakmai tanulmányi verseny első fordulóján írásban kellett számot adni a diákoknak elméleti tudásukról Gödöllőn. A több mint 90 versenyző közül a 20 legjobb jutott be a döntőbe.

A három napig tartó versenynek az FM ASzK – Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma adott otthont. A kifejezetten gördülékenyen és zökkenőmentesen megszervezett versenyen már nemcsak az elméleti tudásukról kellett számot adniuk a versenyzőknek, hanem a gyakorlati rátermettségüket is bizonyítani kellett. A gyakorlati versenyszámok a következők voltak: lövészet kispuskával, komplex felismerés, a fakészlet-meghatározás, a motorfűrész-szerelés és darabolás, választékolás és számbavétel, trófeaminősítés és számbavétel, határazonosítás, gyérítésjelölés.

A 20 döntős között iskolánk 6 diákja volt jelen, név szerint: Borbély Bendegúz, Botyánszki Máté, Dóda Dávid, Láda Marcell, Ragadics Péter, Szécsény Zoltán.

Közülük a legjobb eredményt Szécsény Zoltán érte el, aki a dobogó második fokára állhatott fel 2018. április 20-án, emellett a fakészlet-meghatározás versenyszámot is megnyerte.

Ugyan a dobogóra nem jutott fel Dóda Dávid, de a gyérítésjelölés versenyszámban ő bizonyult a legjobbnak.

Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő tanáraiknak!

 

 

 

Svéda Gergely
Gyakorlati oktatásvezető

 


 

Skip to content