Természetismereti vetélkedő

Idén is részt vettünk egy csapattal Szőcsénypusztán, a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által szervezett Természetismereti Vetélkedőn. A verseny döntőjébe két előválogatón keresztül lehetett bejutni. Az első előválogató során egy 50 kérdéses tesztet kellett megoldani, a másodikra pedig egy saját költeményt kellett írni, melyet saját rajzzal is kellett illusztrálni. Csapatunk tagjai: Kisapáti Vivien, Szabó Krisztina és Mohai Szabolcs (11B osztály) sikerrel vették az első két akadályt, így bejutottak az országos döntőbe, ahol Szabolcs helyét Kovács Dávid vette át.
Mivel Szőcsénypuszta az ország túlfelén található, ezért az egész napos versenyre már előző nap elindultunk. Hosszú út után könnyű vacsorával vártak minket, majd kipihenhettük magunkat az iskola kollégiumában.
Maga a döntő két részből állt: délelőtt elméleti fordulókon vettek részt a csapatok, délután pedig egy akadálypályát kellett teljesíteni.
Idén 8 csapat jutott a döntőbe. A mi csapatunk tagjai már az elméleti forduló során felküzdötték magukat a dobogóra, melyet a délutáni akadálypályán sem hagytak veszni. Apait anyait beleadva küzdöttek, ennek köszönhetően felállhattak a képzeletbeli dobogó 3. helyére, melyhez ezúton is gratulálok nekik!

Kis-Rózsa Valentina

  

Skip to content