Beszámoló a 2017-es Kitaibel Tanulmányi Versenyről

Idén, a hagyományoktól eltérően Győrben rendezték meg a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Versenyt. Ez a változtatás nemcsak a verseny helyszínét, hanem annak lebonyolítását is érintette. A megszokott két nap helyett, a verseny szervezősége idén egy naposra rövidítette az eseményt. A lebonyolítás során változást jelentett még az is, hogy a szokásostól eltérően a gimnáziumi, illetve a szakgimnáziumi-szakközépiskolai versenyzőket nem külön, hanem egyben értékelték.

A Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium idén két tanulóval (a 10A-ból Taskovity Balázzsal, a 11A-ból Simics Jánossal) és egy kísérő tanárral vett részt ezen a megmérettetésen. Tanulóinknak először egy fajfelismerési versenyszámban kellett helyt állniuk. A feladat része volt, hogy fel kellett ismerniük egy kivetített állat, növény vagy gomba képét. A bemutatott állat vagy növény latin nevét is meg kellett tudniuk mondani, ami tovább nehezítette ezt a feladatot. A fajismeretet követően, minden versenyzőnek elő kellett adnia saját kutatómunkájának eredményét is.

Mindkét tanulónk nagyon lelkesen érkezett a versenyre, Bognár Judit tanárnő felkészítő munkájának köszönhetően ezúttal is remek előadásokat hallhatott a közönség diákjainktól. Nagyon szépen szerepeltek előadásaikkal, büszkék lehetünk rájuk! Ezúton is gratulálunk a versenyzőknek, és felkészítő tanáruknak.

Kis-Rózsa Valentina
Szakmai elméletet oktató tanár, gyakorlati oktatóSkip to content