Ballagási búcsúbeszéd: Takácsné Kapitány Ildikó 12/B osztály!

A Ballagás a középiskolai tanulmányok lezárását jelenti.  Amikor elkezdünk egy iskolát az lebeg a szemünk előtt, hogy bizonyítványt szerezzünk, hogy előbbre jussunk az életben. Most itt álltok tanulmányaitok végén, már csak egy hét és bizonyítványotok is lesz, s utána már csak az érettségi vizsgákon kell helytállni. A legtöbben a szakképző évfolyamon, néhányan más szakmát tanulva, vagy a felsőoktatásban folytatjátok tanultnányaitok.

Most tehát elérkeztetek egy olyan állomáshoz, ahonnan tovább kell haladni, de mielőtt elindultok nézzünk vissza egy kicsit az elmúlt négy évre. Amikor megismertelek benneteket, úgy gondoltam, nem lesz probléma a tanulással, és ez általában igaz is volt. Az osztály mindvégig erős közepes átlagokat ért el. E mögött persze voltak gyenge egyéni átlagok és nagyon jók is, az utóbbiakhoz ezúton is szívből gratulálok. Többen sikereket értetek el a  Kiss Ferenc-napi előadásokkal, vagy versenyeken értetek el szép eredményeket biológiából, természetismeretből. A szakmai napon bizonyítottátok fizikai rátermettségeteket és ügyességeteket.

Az osztály más tagjai a közösségért végzett munkában emelkedtek ki. A diáknapi főzések, tanulmányi kirándulások üde szinfoltjal voltak az iskolai életnek, köszönhetően azoknak, akik a szervezésben és a lebonyolításban is részt vettek. Olyan is van az osztályban, aki mára már komoly sportsikereket ért el, mások még csak keresik az utat, amelyen előrehaladva sikeresek lehetnek. Az utatok folytatásához mindnyájatoknak erőt, kitartást és sok sikert kívánok.

 

Kedves szülők! 

Köszönöm, hogy mindvégig támogattak munkámban és köszönöm a sok segítséget is, amit a diáknapokon, és a tanulmányi kirándulásokon nyújtottak és a tanév hátralévő eseményeinek lebonyolításához felajánlottak. Gratulálok mindnyájuknak, hogy gyermekeiket eddig minden erejükkel segítették, a további feladatokhoz pedig jó egészséget , sok erőt kívánok mindannyiuknak.

 

Kedves Igazgató Úr, kedves Kollégáim!

Köszönöm türelmeteket és kitartó munkátokat, aminek köszönhetően az osztály eljutott a tizenkettedik évfolyam végéig és megmérettetheti magát az érettségin.

Takácsné Kapitány Ildikó

Osztályfőnök 12/B.


Skip to content