A Kiss Ferenc Horgászcsapat


 

Iskolánk és tanulóink életében a vadászat, a kürtölés, a különféle versenyek és számos más szabadidős elfoglaltság mellett fontos szerepet játszik a horgászat is. A korábbi évekhez hasonlóan az iskola mindennapi életébe szeretném becsempészni ezt a kellemes, szórakoztató sportot, hobbit és szenvedélyt.

 A cél érdekében a 2015/16-os tanév második félévében munkához látott a Kiss Ferenc Horgászcsapat. Ez idő alatt többször horgásztunk a szegedi Müller horgásztón, a Vértón, a kiskundorozsmai Sziksóstón és az Atkai Tisza holtágon. A horgászatok többnyire költségmentesek, a költségek egy részét a tavak körüli partrendezéssel és egyéb munkákkal igyekszünk kompenzálni, másrészt az iskola vezetése is nagymértékben segíti, támogatja horgászcsapatunk működését és fejlődését.

A kollégisták nagy számára tekintettel a horgászatokat hétköznap délutánokra szervezzük, hogy minél több érdeklődő részt tudjon venni a foglalkozásokon. Igyekszünk minden alkalmat megragadni és a vízparton tölteni.

A nyár folyamán öt napos horgásztábort szerveztünk az Atkai Tisza holtágon. A vendéglátónk a Horgászegyesületek Csongrád Megyei Szövetsége volt, aki szállást és horgászlehetőséget biztosított a táborozók részére, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni Láda Gáspár Úrnak.

Több tanulónak is az Atkán töltött öt nap jelentette a nyaralást. A táj és a környezet mindenkit magával ragadott és még az is botot ragadott és szenvedélyesen horgászott, aki egyébként magáról se gondolta volna, hogy egy teljes héten át leköti majd a lógatás. A táborban magunk gondoskodtunk az ellátásról, így aztán összefogva mindenki kivette magát a napi főzésből. Igaz, hogy az első két-három nap a nagyhalak elkerültek minket, de a negyedik nap környékén már a mi botjainkat is tesztelték és egy jóízű halászlére való is jutott a bográcsba. Az atkai 24 órás horgászverseny izgalmakkal és kalandokkal fűszerezett eredményei után táborunk végéhez közeledve már a következő tábor körüli ötletelgetés kezdődött… A táborban minden tanuló nagyszerűen érezte magát és várják a folytatást!

A folytatás pedig nem maradt el, a horgászszakkör tovább menetel és folytatja munkáját. Ősszel megszervezésre került a Kiss Ferenc Kupa iskolai házibajnokság, melynek 18 versenyzője volt. Az első három helyezett Kiss Ferenc Kupát és oklevelet vehetett át. A verseny nem hozott sok halat a horogra, de kellemesen és jó hangulatban töltöttük el az időnket a Sziki partján. De hogy senki ne menjen haza üres hassal, arról a főtt debrecenik és virslik gondoskodtak.

A folytatásról és a horgászatokról az iskola falain és facebook oldalunkon értesülhettek. Aki kedvet érez magában és szívesen csatlakozna csapatunkhoz, azt kérem, hogy keressen meg személyesen vagy csatlakozzon a Kiss Ferenc Horgászcsapat facebook oldalához és élje át velünk a horgászat adta életérzést és kalandokat!

Üdvözlettel:

Dékány Szabolcs


Skip to content